کاشی و سرامیک در شهرک اکباتان

شیک دیزاین اکباتان با دانش تخصصی طراحی و کادر مجرب اجرایی و همچنین شناخت کامل از شهرک اکباتان و اشراف به انواع متریال ، آماده ی ارائه خدمات در زمینه مشاوره، طراحی و  کاشی و سرامیک در شهرک اکباتان می باشد.

نکاتی در خصوص انتخاب کاشی و سرامیک مناسب

  • محیطی که کاشی ها و سرامیک ها را انتخاب کرده ایم
  • میزان هزینه کاشی و سرامیک چقدر است؟
  • کارایی و طراحی (زیبایی) مورد نیاز کاشی
  • جنس و کیفیت کاشی و سرامیک

محیطی که کاشی ها و سرامیک ها را انتخاب کرده ایم

انتخاب کاشی و سرامیک مناسب به محیطی که می خواهیم از آن استفاده کنیم ، بستگی دارد. معمولاً در منازل به خصوص هنگامی که متراژ بنا کم باشد، سرویس بهداشتی کوچک نیاز به طراحی هوشمندانه دارد تا بزرگتر به نظر برسد. به همین علت باید هنگام انتخاب رنگ و طرح کاشی، سرامیک و مواردی که در سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، دقت زیادی داشت تا کوچک بودن آن به چشم نیاید. هنگام طراحی این محیط باید به بهداشت، زیبایی و آرامش آن توجه داشت و تمام المان‌های به کار رفته در آن را با وسواس بیشتری انتخاب کرد. پس باید روی مدل کاشی سرویس بهداشتی کوچک، رنگ و طرح آن‌ها، روشویی، توالت و فلاش تانک و… نیز دقت کافی داشت. اگر سرامیک انتخابی در فضای سالن و پذیرایی منزل در نظر گرفته می شود میزان فضا و رنگ انتخابی حائز اهمیت است.

میزان هزینه کاشی و سرامیک منزل چقدر است؟

در این زمینه موضوع بودجه یک موضوع تکراری در مورد هر نوع خریدی است ولی لازم است به آن اشاره کنیم که ابتدا شما بودجه خود را مشخص کنید و نسبت به میزان آن کاشی و سرامیک انتخاب کنید. هزینه کاشی و سرامیک به نوع برند انتخابی ، جنس و کیفیت بستگی دارد. 

کارایی و طراحی (زیبایی) مورد نیاز کاشی

بایستی کاشی ها با نحوه چیدمان و دکوراسیون ، وسایل، رنگ ها، شکل های موجود در محیط مورد نظر و فعالیت هایی که در آن فضا انجام می شود، هماهنگی لازم را دارا باشند. علاوه بر این کاشی ها باید با مشخصه های انحصاری محیط همچون شکل ، اندازه و ابعاد ، فضا و نورپردازی انجام شده ، هارمونی اشته باشند. البته که سلیقه شخصی و مد نیز در این انتخاب دخیل هستند. بدین ترتیب قاعده و قانون گذاری های خاص در راستای انتخاب کاشی، کار چندان منطقی و صحیحی به نظر نمی رسد. لازم است که کاشی ها ویژگی های فنی متناسب با محیط را دارا باشند و مقاومت لازم در برابر تنش های مکانیکی، تنش های حرارتی، مواد شیمیایی و غیره را نیز شامل شوند. به بیانی دیگر هرچقدر احتمال تنش در محیط بیشتر باشد می بایست استحکام و مقاومت کاشی نیز بالاتر باشد..

جنس و کیفیت کاشی و سرامیک

کاشی کف در ورودی ساختمان ها (برای مکان های غیر عمومی) :

شدت ترافیک ، رفت و آمد و تنشی که در ورودی هر خانه توسط کاشی ها تحمل می گردد، از یک ساختمان تا ساختمان دیگر متفاوت خواهد بود.

بخش ورودی ساختمان منزل  محلی است که بالاترین میزان حجم تردد را متحمل می شود. شدت و سطح تخریب و سایش کاشی ها به محل و موقعیت واقع شدن خانه نیز مرتبط است. به طور مثال های ورودی یک واحد آپارتمان در طبقه پنجم با یک خانه ویلایی که کف حیاط آن تا مقابل درب ورودی با شن یا سنگریزه پوشیده شده است ، تفاوت دارد. در دومین مثال ، فرسودگی و تخریبی که به موجب سایش نمود پیدا می کند ، به مراتب بیشتر است. بنابراین می بایست کاشی هایی را انتخاب کرد که بالاتری نسبت به سایش از استحکام و مقاومت بالاتری برخوردار باشند.

کاشی های کف و دیوار سرویس بهداشتی و حمام  :

کاشی های مورد استفاده در کف و دیوار سرویس های بهداشتی یعنی حمام و دستشویی ، تا حد زیادی با مواد شیمیایی لکه زا ، مثل محصولات بهداشتی ،مواد آرایشی ، عطرها و غیره ، و شوینده ها در تماس می باشند. به همین خاطر بهتر است در این محیط ها از کاشی هایی استفاده شود که در برابر هرگونه مواد شیمیایی بخصوص اسیدها و بازها مقاوم باشند.

کاشی های  کف و دیوار آشپزخانه:

کاشی های کف آشپزخانه نسبت به سایر محیط ها به میزان بسیار زیادی در معرض ضربه و ساییدگی قرار دارند. کف آشپزخانه نیز همان مکانی است که در معرض بیشترین میزان آلودگی و لکه های چربی قرار دارد؛ بنابراین می بایست در قیاس با از سایر قسمت ها به میزان بیشتر و با دقت بالاتر تمیز بشود.به علاوه احتمال افتادن اشیا یا هر وسیله ای بر روی کف آشپزخانه زیاد است ؛ پس باید کاشی های کف آشپزخانه از بالاترین مقاومت مکانیکی و مقاوت در برابر مواد شیمیایی برخوردار باشد.

کاشی های دیوارهای آشپزخانه هرچند به میزان کمتری در معرض تنش های مکانیکی قرار دارند، اما لازم است از مقاومت شیمیایی بسیار بالایی برخوردار باشند ؛ زیرا این کاشی ها در معرض تنش شیمیایی ناشی از آشپزی و مواد شوینده قرار دارند.

کاشی های کف و دیوار فضاهای باز:

کاشی هایی را برگزینید که مقاومت لازم در برابر یخ زدگی را دارا باشند. معمولاً این گروه از کاشی ها به شیوه پرس فرم و شکل دهی می شوند و از میزان بسیار کمی آب جذب ان ها می شود. امکان دارد این کاشی ها لعاب دار(تک پخت)، بدون لعاب پرسلانی و یا حتی اکسترودی (کلینکر یا کوتو) باشند.

کاشی هایی که طبق استاندارد ISO 13006 ، به شیوه پرس ، شکل دهی می شوند انتظار می رود دارای جذب آب زیر 3% بوده یا به اصطلاح از گروه  BIb انتخاب گردند. در استاندارد 25 ایران این کاشی ها به عنوان گروه 1 شناخته می شوند.

کاشی های کف در مکان های عمومی

در مکان های عمومی مشخصاً تنش های شیمیایی و مکانیکی در قیاس با مکان های غیرعمومی مانند منازل مسکونی به مراتب بیشتر است. در این مکان ها باید موارد زیبایی شناختی را نیز در نظر گرفت. در این مکان ها باید از کاشی های بسیار مستحکم، مقاوم در برابر سایش و مواد شیمیایی و با لکه پذیری پایین استفاده نمود. در چنین مکان هایی انتخاب کاشی های لعابدار براق بسیار قابل تامل است.

مخصوصا اگر ورودی فضای کاشی کاری شده مستقیماً از سمت خیابان باشد. هشدار مشابهی در مورد انتخاب کاشی های پرسلانی براق برای مکان هایی مانند رستورانها وجود دارد باید دقت داشت که سطوح صیقلی و براق علیرغم زیبایی شان برای این مکان ها مناسب نیستند و پس از مدتی سطح آن ها مخدوش و براقیت خود را از دست خواهد داد . کاشی هایی که از حیث مقاومت در مقابل تنش های شیمیایی و مکانیکی قابل قبول باشند، مانند کاشی ضداسید صنعتی جهت استفاده در چنین محیط هایی مناسب هستند.

کف کارخانه ها:

در کارخانجات، کاشی ها تحت بارهای بسیار زیاد ناشی از وزن وسایل نقلیه (مانند لیفتراک) و ماشینآلات و تجهیزات سنگین می باشند. تنش های مکانیکی سطح که به واسطه تردد افراد، وسایل نقلیه و وجود برخی عوامل ساینده ایجاد می گردد و همچنین تنش های شیمیایی ناشی از ریختن مواد شیمیایی خورنده بر روی کف قرار می گیرند. در برخی کارخانجات مانند کارخانه های فرآوری مواد غذایی، توجه به امکان تمیز شدن کامل و مناسب کاشی ها ضروری می باشد. به طور کلی کاشی هایی که در کارخانه ها استفاده می شوند می بایست دارای بدنه فشرده و ضخامت بیشتری بوده تا بتوانند در برابر بارهای سنگین مقاومت نمایند.

کاشی ها همچنین بایستی نسبت به سایش و مواد شیمیایی که در تماس با سطح آن ها قرار دارد مقاوم بوده و دارای سطح سخت و فشردهای باشند تا مانع نفوذ جرم و کثیفی گردیده و نظافت (رعایت بهداشت) آنها را تسهیل نماید. در مناطقی که احتمال لغزش زیاد می باشد بایستی از کاشیهای ضد لغزش که دارای سطح آجدار یا خشن می باشند استفاده نمود. معمولاً برای کف کارخانجات میتوان از کاشیهای پرسلانی یا کاشیهای بدنه قرمز بدنه متراکم (با جذب آب بسیار پایین) استفاده نمود.